Bu Blogda Ara : Arayacağınız kelimeyi yazın ve enter'a basın.

22 Kasım 2016 Salı

DARBELER DOSYASI : İngiliz İstihbaratı M16 çalışmalar yapıyor, Sadece M16 değil, CIA, MOSSAD, KGB...

Türkiye'de ikinci darbe olacak mı? tartışması devam ediyor. Emekli Albay Atilla Uğur’un yapmış olduğu basın açıklaması gündeme bomba gibi düştü. TUBDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Siyaset Bilimi Uzmanı Kenan Karataş, asıl hedefin 2. Darbe olmadığını asıl projenin Kürt kardeşlerimizi isyana teşvik etmek olduğunu söyledi.

Emekli Albay Atilla Uğur’un yapmış olduğu basın açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Uğur’a göre 2. Darbe için İngiliz İstihbarat Teşkilatı Doğu bölgesin de ki aşiretlerle görüşme halinde. Ve İngiliz istihbaratı 2. Darbeye destek vermeleri adına aşiretlere yüklü miktarda mali destek sağlamakta.

2. darbenin olabileceği yönünde ki açıklamalara ihtimal vermeyen TUBDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Siyaset Bilimi Uzmanı Kenan Karataş, Emekli Albay Uğur’un İngiliz istihbaratının çalışmalarına yönelik açıklamasının doğru olduğunu anacak asıl amacın 2. Darbe olmadığını iddia etti.

Karataş yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;

Türkiye medyası ve vatandaşlarımız emekli Albay Atilla Uğur’un “Kasım ayında 2. Darbe olacak” yönünde ki açıklamalarıyla uyandı. Uğur’un açıklamalarını bizde okuduk, İngiliz Haber Alma Örgütü olan MI6’nın doğuda ki aşiretlere yönelik çalışmaları doğrudur. Ancak M16’nın 2. Darbeye yönelik çalışma yaptığı görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Biz, hendek çatışmasından beri emperyalist ajanların Doğu’da bulunduklarını, yöreye özgü kıyafetlerle dolaştıklarını, yöre dilini konuştuklarını ve tüm taşeron örgütleri Doğu’ya kaydırdıklarını ifade etmiştik.

Karataş: Sadece M16 değil, CIA, MOSSAD, KGB ve diğer haber alma örgütleri de şuan Doğudadır.

Bakın sadece İngiliz Haber Alma Teşkilatı olan MI6’nın Doğu’da olduğunu düşünmek yanlıştır. Bu örgüt dışında CIA, MOSSAD, KGB ve diğer emperyal istihbaratçılar da Doğu’da çalışmalarını yürütmektedirler. Aşiretlerle görüşülmekte, askeri üsler, karakollar, yol güzergahları ve hükümet binaları gibi önemli merkezler hakkında bilgi toplanılmakta, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede ki gücü ve varlığı tespit edilmektedir.

Siyaset Bilimi Uzmanı Kenan Karataş, asıl hedefin 2. Darbe olmadığını asıl projenin Kürt kardeşlerimizi isyana teşvik etmek olduğunu söyleyerek tartışmanın boyutunu ve yönünü değiştirdi.

Bugün ki Irak’ın sınırları ve Irak’ın kurulması kadın İngiliz casus Margaret Lowithan Bell tarafından çizilmiş ve gerçekleştirilmiştir. Kadın İngiliz ajan Arap coğrafyasına girmiş ve halkı isyana teşvik ederek bölgede ki Türk varlığına son vermek istemiştir. Çalışmalarında başarılı olan ajan Bell, Irak’ın sınırlarını çizerek İngiliz himayesinde kurulmasına ve ilk kralın (Faysal) atanmasına karar veren kişi olmuştur. . İşte tarih tekerrür etmek istenmekte ve başta MI6 ajanları olmak üzere diğer sömürgeci devlet ajanları bölgemiz halkını isyana teşvik etmek istemektedirler. Emekli Albay Uğur’la farklı düşündüğümüz konu işte burada saklıdır, Uğur 2. Darbe için çalışma yapıldığını iddia ederken biz sonuçları darbeden çok daha vahim olabilecek 2. Bir Irak projesinin tekerrürüne yönelik bir çalışmanın varlığından söz ediyoruz. Öngördüğümüz projeye göre, İsrail ve İngiliz himayesinde Maraş’ı, Antakya’yı ve hatta Adana’yı da içine alacak bir Federasyon Devlet kurulmak istenmektedir. Ancak bu yapı içerisinde Türkiye düşünülmemektedir. İleri ki süreçlerde ise, Irak ve Suriye’nin de bir bölümünün (Devlet olarak) söz konusu Federasyon Devlete dahil edilmesi planlanmaktadır.

Terör ve dünya istihbarat örgütleri alanında da eğitim alan Siyaset Bilimi Uzmanı Kenan Karataş, Emekli Albay Uğur’un “Kasım ayında 2. Darbe olacak” tezine katılmadığını ama Doğu’da iç savaşın çıkma olasılığının yüksek olduğunu ve bu çatışmanın 2. Darbeye yönelik değil “ Etnisiteye dayalı İsyan” derecesine yükseleceğini ifade ederek sözlerine son verdi.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category güvenlik]

[tags DARBELER DOSYASI, İngiliz, İstihbarat, M16, CIA, MOSSAD, KGB]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşkilatı Mahsusa

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU paylaşımlarının yapıldığı resmi blogdur. strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo