Bu Blogda Ara : Arayacağınız kelimeyi yazın ve enter'a basın.

22 Kasım 2016 Salı

FETÖ ÖRGÜTÜ DOSYASI /// İsmet Özçelik : FETÖ’nün kurtulma taktikleri

ismetözçelik


FETÖ'ye yönelik operasyonlar sürerken örgüt de boş durmuyor. Avrupa'da, Afrika'da ve Pensilvanya'da toplantı üstüne toplantılar yapıldığı bildiriliyor. Sadece hükümet değil, FETÖ de OHAL ilan etmiş durumda. "Üst akıl" gözetiminde yapılacak işleri planladıkları ifade ediliyor. Tabi devlet de boş durmuyor. Yurt içinde ve dışında FETÖ'nün tüm faaliyetlerini izliyor.

 

EN AZ ZARARLA ATLATMAK

 

FETÖ tam bir şaşkınlık içinde. Şimdi durumu toparlamaya çalışıyorlar. Bu kadar sert bir karşılık göreceklerini düşünmedikleri anlaşılıyor. Kendilerine karşı halk içinde oluşan birlikteliği hesaplayamamışlar. "Bu iş nasıl oldu?" diye araştırıyorlar.

"Birliğin nasıl dağıtılacağını" tartışıyorlar. En az zararla paçayı kurtarma hesapları yapıyorlar. Örgütle kararlılıkla mücadele edenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı AKP'lilerin çıkışlarının FETÖ'ye umut olduğunu belirtiyorlar.

 

Erdoğan'ın Lozan çıkışına destek veren yayın organları ve yazarların, FETÖ'ye hizmet ettiklerini ifade ediyorlar. "Geçmişte FETÖ'ye ve kumpaslarına en çok desteği de onlar vermişti" diyorlar.

 

FETÖ TAKTİKLERİ

 

FETÖ çemberi yarmak için yeni taktikler peşinde. İlk hedeflerinde, "kamuoyunda oluşan birliği bozmak" var. "Soruşturmaları karmaşık hale getirme" planı yürürlükte. Gelen tüm bilgiler bu yönde. FETÖ ile ilgili yıllardır uğraşan güvenlik görevlileri mücadelelerini sürdürüyor. Aynı konuda akademik çalışmalar yapanlar da faaliyette. Saha çalışması ile akademik çalışmalar birleştiriliyor. Konunun uzmanları FETÖ'nün paçayı kurtarma taktikleri hakkında şu bilgileri verdiler:

 

SAHTE İTİRAFLAR

 

Yurt dışında yapılan toplantılarda cezaevleri ile irtibata geçilmesi ve iletişimin sıklaştırılması kararlaştırıldı. Bunun için esas olarak avukatlar ve yakınlar kullanılacak. "Gizli FETÖ"cü cezaevi görevlilerinden yararlanılacak. Bir plan dahilinde "sahte itiraflar" yapılarak soruşturma yanlış yönlendirilecek. Çelişkili itiraflarla soruşturmalar çıkmaza sokulacak.

 

BÜYÜKLER İÇİN KÜÇÜKLER FEDA EDİLECEK

 

Örgütün "kritik elemanlarının" korunması için "küçük" elemanlar feda edilecek. Hatta bunun için gerekirse "büyükler" öncülük edecek. Yani bir kurumda FETÖ'nün genel müdürü kendini korumak için alt düzeydeki FETÖ'cüyü harcayacak. Bu yolla güven sağlayacak.

 

KURUMLAR ARASI GÜVENSİZLİK YARATMA

 

Yapılacak en kritik işlerden biri de kurumlar arası ve kurum içi güvensizlik yaratma. Şu anda bunun altyapısı var. Emniyette ve TSK'da kimse kimseye güvenmiyor. Bu güvensizliğin kışkırtılması için ne gerekiyorsa yapılacak. Özellikle TSK, emniyet ve yargı arasında yaratılacak güvensizlik kritik önemde. Bu yolla zaman kazanılması planlanıyor. Aynı taktik devletin tüm kurumları için de geçerli. Yaratılacak kargaşa ile soruşturmalara güvenin azaltılması amaçlanıyor.

 

TEHDİTLER

 

Örgüt arşivinin bir nüshası yurt dışına kaçırılmış durumda. Kritik mevkilerde görev yapanlarla ilgili dosyalar elde. Kimsenin bilmediği özel bilgiler var. Soruşturmalarda kritik isimlerin korunması için bu bilgilerden yararlanılması, gerekirse tehdit mekanizmasının kullanılması gündemde.

 

FETÖ-TİKA İLİŞKİSİ

 

Kulislerde çok tartışılan kurumlardan biri de TİKA. "FETÖ'nün en etkili olduğu kurumdu" ifadesi kullanılıyor. Hatta "TİKA FETÖ için kuruldu" diyenler de var. Devlette önemli görevler üstlenmiş emekli diplomatların TİKA ile ilgili anıları da bunu doğruluyor. FETÖ'nün dünyada etkili olduğu üç bölgeye dikkat çekiyorlar. Orta Asya, Balkanlar ve Afrika. Bu üç bölgede de TİKA kritik görevler üstlenmiş. Bu bölgelerde görev yapmış diplomatlar, "TİKA mı FETÖ'yü güçlendirdi, FETÖ mü TİKA'yı" sorusunu tartışıyorlar. Artık bu sorunun yanıtını vermenin zamanı gelmedi mi?

 

Aydınlık

 

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category terör]

[tags FETÖ ÖRGÜTÜ DOSYASI, İsmet Özçelik, FETÖ, taktik]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşkilatı Mahsusa

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU paylaşımlarının yapıldığı resmi blogdur. strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo