Bu Blogda Ara : Arayacağınız kelimeyi yazın ve enter'a basın.

22 Kasım 2016 Salı

RUSYA & FSB DOSYASI : "Kırım, FSB için sözde sabotajcılar kaynağı"

Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Andrey Lısenko, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da sözde Ukraynalı sabotajcıları tutuklama mizansesine devam edeceğini ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın terörle mücadele operasyonundan sorumlu Sözcüsü Andrey Lısenko, Rusya Federasyonu’nun gizli servislerinin Rus işgali altında bulunan Kırım’da sıradaki “Ukraynalı sabotajcıları” gözaltına alma vakası ile ilgili açıklamada bulundu.
 
Ukrayna’nın bir televizyon kanalına konuşan Andrey Lısenko, “Günümüzde, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) hazırlamış olduğu “Nereye Baksam Her Yerde Onlar Var” adlı yalanlar dolu dizisinin devamına tanıklık ediyoruz. Yeni bölüm, Rus işgali altındaki Kırım’da sözde Ukraynalı sabotajcıların gözaltına alınması ile ilgili. Rusya’nın gizli servisleri, çalışmalarının organizasyonu çerçevesinde her zaman standart yöntemlere başvuruyor. Biz, bunun devam edebileceğini tahmin etmiştik, çünkü Kırım yarımadası bir kaynak. Günümüzde, daha Rus saldırısı ve Kırım’ın işgalinden önce yarımadada bulunan yedek subayların, askerliği çoktan bırakan ve ticaret ile ilgilenen, Kırım’da aileleri ile birlikte yaşayan kişilerin bulunduğu değerli bir propaganda kaynağı. Bundan dolayı onların (Rus gizli servisler) özel olarak birilerini aramaya ihtiyacı yok” şeklinde açıklamada bulundu.
 
Bilindiği gibi, 10 Ağustos tarihinde Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB), sözde Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Servisi tarafından güya Kırım'da gerçekleştirilmesi planlanan “terörist saldırıları” engellediğini iddia ettiği bildirilmişti. İşgal edilen Kırım'ın Armanpazarı (Armyansk) şehrine yakın bir yerde 7 Ağustos’ta bir grup sözde ajanın yakalandığı bildirilirken, sözde Ukraynalı ajanlar ile Rusya güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir Rusya FSB görevlisinin yaşamını yitirdiği öne sürüldü.
 
Bunun ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna yönetimini, “terör politikasına başvurmakla” suçladı.
 
FSB’nin iddiasını yalanlayan Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı temsilcisi Vadim Skibitskiy yaptığı açıklamada, bunu bir provokasyon olarak değerlendirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya’nın suçlamaları asılsız ve alaycı olduğunu belirterek, “Bu fantaziler, Ukrayna’ya yeni askeri tehditleri savurmak için bir bahanedir. Rusya kendi kışkırtıcı açıklamalarıyla, Ukrayna’yı uluslararası toplum gözünde kötüleme çabalarında başarısız olacaktır ve ortaklarımız tarafından uygulanan yaptırımlarının kaldırmasını başaramayacaktır" dedi.
 
Bundan sonra FSB, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sözde Ukraynalı sabotajcıları gözaltına aldığını birkaç kez daha açıkladı. Ancak her seferinde Rusya’nın iddiaları Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı.
 
Son olarak Rus işgali altındaki Kırım’da “Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın talimatı üzerine Kırım’da sabotaj faaliyetleri gerçekleştirmekle” suçlanarak güya Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı İstihbarat Servisi görevlisi olduğu ileri sürülen 3 kişi 9 Kasım tarihinde gözaltına alındığı bildirildi. Daha sonra söz konusu kişilerin güvenlik uzmanları ve gazeteciler olduğu ortaya çıktı.

[status publish]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category güvenlik]

[tags RUSYA & FSB DOSYASI, Kırım, FSB, sözde sabotajcı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşkilatı Mahsusa

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU paylaşımlarının yapıldığı resmi blogdur. strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo